Fisketur i stora mått

I söndags var jag på en fisketur i storleken jätte stor.

Enar hämtade och körde ett lass fisk från Slussfors till Vilhelmina och jag tänkte att jag skulle åka med på en tur, så här i semestertider. Först måste jag säga att det är bra vackert där uppefter vägen mot Tärna, trots att det var ganska låga moln. Sedan så ser man så bra åt alla håll från en lastbil. Gammal Bilkårist som jag också är gör att jag tycker att det är mäktigt med lastbilar och stora fordon. Jag har faktiskt kört både det ena och och det andra men jag har inte kort på dom.

Och så till detta fiske. Jag måste medge att det såg mäktigt ut när de "fiskade" ur kassen. En stor kran med en stor håv på kom upp med bra mycket röding åt gången. Riktiga bitar måste jag säga. Annat än de jag har pimplat på Gitssjön under alla år. Jo jag vet ju att den är odlad och att det har gått en viss tid innan den kan fiskas upp, men ändå…… Ja, på Ransaren har jag nog fått några av den storleken, så jag har sett dem i vilt tillstånd.

Jag blir imponerad av allt som startas ur företagarsynpunk, vare sig det är fiskodling, skoaffär, chokladbutik eller jordbruk. Jag tycker att de som vågar testa gör det bra och framförallt missunnar jag inte dem att lyckas. Det ligger mycket arbete och säkert en hel del nagelbitning bakom, men framförallt har de en tro på vad de gör och en framåtanda.

Jag läste Lennart Holmlunds blogg igår om att vi lurades att köpa ekologiskt och att det inte skulle  vara hållbart med ekologisk odling, typ. Jag måste i alla fall säga att främsta orsaken till att jag köper ekologiskt är att jag tror att det är mindre gift i den maten/varorna och inte bara för miljöns skull. Annat är det om jag köper en miljöbil, då är det för miljöns skull och bl.a. därför att de som odlar ekologiskt ska få mindre gift i det som odlas. Detta ska ju då sedan bidra till att mer och mer odlas ekologiskt eller blir hälsosammare. Det är väl en ganska bra tanke, eller?

Ja just ja vädret igår, mulet, såg solen i bland och faktiskt bara 2 mm regn i Häggstand.

Jag gör ett förtydligande angående Häggstrand. På kartan bor jag i Häggstrand som ligger inom Skansholms skifteslag men adressen är Skog. Där ser man hur det kan bli när andra bestämmer.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.