Lite av varje som poppat upp ………

Tänk, jag har varit i Lövberg i stugan och inte fått titta ut i cybervärlden på en hel vecka!!!

Jag har lyssnat på radio och sett TV men jag har inte läst en tidning, och faktiskt missar man en hel del utan tidning. Vi försökte köpa en i Klimpfjäll på affären vid två tillfällen men gav upp när det alltid var slutsålt när vi kom dit.

På tal om affären i Klimpfjäll måste jag säga att det är en liten fin affär! Där finns det mesta och det jag är mest imponerad av är deras grönsaksdisk. Och så kan jag köpa Norrmejeriers youghurt och cremefraiche. Det känns bra när jag kan köpa mejerivaror från våra lokala bönder. I alla fall några droppar måste komma från Vilhelminas bönder som dock är få men de har ju rätt många kor. Hur tänker du när du handlar? Tycker inte du att det är viktigt att veta vart maten kommer ifrån? Jag tycker att det är viktigt.

Jaa, det är säkert, jag känner mig tillfreds när jag får starta upp maskinen och kolla vad som har hänt. Jag hade en massa röda flaggor i min ena mailbox och i en annan var det en massa trevligt att läsa. Bl.a. ett trevligt mail från vår gode vän Prakash som bor i Goa, Indien. Han ville veta när vi kommer nästa gång.

Det är inte dumt i Goa. Trevliga människor, god mat och inte så dyrt ännu i alla fall. Ja, det är drygt ett år sedan vi var där sist men det blir väl dyrare där också som på andra ställen. Inte så dyrt som inom EU i alla fall. Fast det vet vi ju att utvecklingen i Indien går snabbt framåt, och samtidigt finns det så mycket bedrövelse där. Många fattiga och sjuka som sökt sig från övriga delar av Indien till bl.a Goa, just därför att det finns många turister där som man kan tigga sig lite pengar av, eller lura på nåt sätt….

En sak som inte många här hemma vet är att det  finns en elefant i Goa som är döpt efter Enar. Den elefanten föddes en natt när vi var ute i vildmarken på en "camp" och vi fick ge namnförslag och tänk, elefanten fick heta Enar. Jag hoppas att han lever och har det bra. Det är fem år sedan han föddes. Det skulle vara trevligt att träffa honom igen.

Elefanterna på den här campen hade det bra. De var inte till enbart för turister utan var med i ett projekt också för att rädda den Indiska elefanten.

Det finns och sker mycket ute i världen. Både bra och dåliga saker, eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.