Surströmming och annat surt

Mgv Carola och jag ordnade den sedvanliga surströmmingen i Skog, för byborna i Skog & Mark, i går lördag. En trevlig, högljudd, doftrik tillställning i byns föreningshus vilket har en danslokal där vi dukar när vi är många och ljudnivån blir rent ut sagt för dj….Vi har länge sagt att vi måste sätta ljuddämpande skivor i taket men frivilligheten räcker inte till allt. I vilket fall hade vi 45 glada personer som åt och drack i flera timmar.

Idag har vi städat och gjort fint i huset. Men doften sitter kvar ett par dagar till och kläderna jag hade på mig har fått gå ett varv i tvättmaskinen. Tänk att surströmming är så gott. Lukten känns ok när den är ny men inte dagen efter. Jag undrar hur smålänningarna som är uppe för att jaga tyckte att deras kläder luktade idag?

I väntan på att diskmaskinen skulle bli färdig drack vi en kopp kaffe och då fick jag, tänk jag, fick överrumpla mgv Carola att jag hade lagt in Enar som ICE på min mobil. Hon om någon visste inte vad det var!! Jag fick berätta för henne, hon som vet allt när det gäller teknink och dylikt.

Detta med ICE är ju en jättegrej. I dagens läge när alla, nästan alla i alla fall, har en mobiltelefon på eller med sig. Om det händer mig något kan ju den som hittar mig få tag i mina anhöriga på ett lätt sätt. Jag tycker att det ska finnas i var mans/kvinnas telefon.

På tal om telefon. Visst är det bedrövligt det här med att telia plockar ner telenätet innan något nytt har satts i drift eller kan erbjudas människor? Varför måste det plockas ner? Det kommer ju att lamslå massor av människor i glesbygden framför allt. Det är väl var mans rättighet att kunna ha en telefon om man vill och för den skull inte bara mobil. Mobilnätet fungerar ju inte överallt heller. Inte ens på alla ställen i Skog…..Jag tycker att det på något sätt liknar lite maktmissbruk. Det känns nästan som att vi i glesbygd inte ska bo kvar och om vi ska bo kvar så får vi skylla oss själva.

Tidningarna, VK i alla fall, skriver ju mycket om vägupproret. Jag tror vi får starta ett telefonuppror också.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.