Storm eller storm i ett vattenglas

I stormen idag, med livet som insats bland ikullfallna granar,  har jag varit till sjukstugan i Storuman för att röntga mitt ena knä. Tänk att man åker från Vilhelmina till Storuman för att röntga, ta tre (3) bilder. Vad kostar det mig? Vad kostar det i tid? Vad kostar det i reseersättning? Varför måste man åka till Storuman?

Jo, rtg apparaten är sönder och på väg att bytas ut i Vilhelmina. Detta har jag hört från "säkra källor". Det är svårt för oss vanliga, i varje fall för mig, att förstå det här. Men det är därför vi får åka till bl.a. Storuman, just för rtg.

När jag sett Levi B i TV eller läst i tidnigen vad han säger så fattar jag ingenting.  Endera är jag dum eller också är det dågot som är fel. Det verkar inte finnas pengar till än det  ena och än det andra, men är det verkligen att spara pengar när man skickar patienter runt runt, på olika ställen? Jaa……

Sedan har vi ju läst en hel del om väguppror och dyligt i tidningarna. Igår när jag svängt av vägen i Skansholm mot Skog och Mark, efter den hemska grusvägen som regnar sönder så fort en droppe regn faller, vad får jag då se? Först såg jag att någon hade lagt igen en jättegrop som funnits i ett par veckor med grus. Aha, tänkte jag någon har blivit less och krafsat i grus från kanten. Jag körde någon km till och fick till min förvåning se något som jag inte trodde existerade idag. En lastbil mitt på vägen och en karl som handskottate ut grus i groparna, de största groparna i alla fall. Jag vet att man gör så med asfalt på asfalterade vägar, men detta har jag aldrig sett förr.

Jag ångrade att jag inte tog fram kameran men tänkte senare på kvällen att det skulle ha sett löjligt ut att genera karlen som gjorde jobbet.

Jaa, mycket ska man få se innan ögonen trillar ur…

På tal om storm. Jag har fått förankra mitt äppelträd idag. Det höll på att blåsa omkull och det går inte för sig. Jag ska bli självförsörjande på äpplen har jag tänkt. Lokalproducerat ska det vara!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.