Ska man bry sig

I förrgår skrev jag om att jag förankrat mitt äppelträd så att det inte skulle blåsa omkull. Varför förankrade jag? Jo därför att jag skulle bli självförsörjande på äpplen. Lite naivt kan man tycka…

Men jag trillade nästan ur fotöljen ikväll när jag hörde att EU-kommissionen är ursinniga för att livsmedelsverket har gått ut med råd till Svenska folket att vi ska köpa och äta klimatsmart!  Att det kan vara ett handelshinder. Råden bryter mot reglerna om frihandel!!!.

Jag bryter ihop, snart. Jag vägrar att köpa tomater från Holland om det ligger svenska bredvid. Jag vägrar att köpa Arla youghurt om det finns Norrmejeriers. Finns det inte Norrmejeriers så köper jag inte! Varför ska jag köpa lax som är paketerad för ICA i Kina eller vart det var, när jag kan köpa lax från svensk odling? Till och med från Malgovik?!

Inte nog med att jag nästan trillade ur fotöljen. Jag körde nästan av vägen idag när jag lyssnade på P4 och Annika Lantz program idag, fredag, där hon intervjuade justitsieminister Ask. Det ligger tydligen något förslag på att vi ska få en lag om civilkurage. Att vi ska säga till om vi ser något som är  fel, att vi ska anmäla brott eller anmäla när vi ser att något är galet.

Det trodde jag var givet att man ska göra. Nä, just ja….. då är man ju en skvaller-kärring, man lägger sig i, man är uråldrig i sitt tänk och så blir man inte populär. Ask pratade bl.a om att man ska våga vara vuxen. Visst är något galet om man måste ha en lag som säger att man ska våga vara vuxen? Vara vuxen t.ex när man jobbar med barn och ungdomar.

Ibland känns det som att; ska man bry sig? Samtidigt finns något inom mig som säger att det är klart att jag ska bry mig.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.