Nyheterna igår

Jag tittade på både Rapport och Västerbottensnytt igår och där var ett repotage om riksdagsmän som får gå jägarskolan under arbetstid? De kan även övningsskjuta i källaren i riksdagshuset. Som tur var med luftgevär.

Och till min förvåning, vem stod i TV rutan, i vitskjorta och slips, och skjöt med luftgeväret i repotaget? Jo Vilhelminas egen riksdagsman, K-G Abramsson. Är han inte jägare redan, tänkte jag? Brukar inte han jaga här hemma i Tresund eller något sådant?

Det är klart att det är tillåtet även för K-G att övningsskjuta. Allra helst om han har tid till det. Men jag hoppas att han inte missar någon viktig, eller ännu viktigare, röstning eller stor debatt i riksdagssalen. För det har jag ju både läst och hört att deltagandet inte är 100 % av riksdagsmännen – även av K-G.

Repotaget handlade ju om vargjakten också och det är klart att även han får träna inför nästa års vargjakt. Nästa år blir det nog bestämt att man ska vara verkligt bra utbildad för att få skjuta varg.

I vilket fall, så gick jag jägarskolan när det var nytt. Men jag gjorde det på min fritid. Det är skillnad det.

Ha det bra!

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. K G Abramsson

    Alldeles riktigt, Christine Svensson. Jag är jägare, riksdagsledamot för socialdemokraterna i Västerbotten och har under snart tolv års tid bevistat skjutbanan i riksdagen vid fyra, fem tillfällen. Jag var för övrigt initiativtagare till jägarexamensutbildning i riksdan 1999 och ledde själv ett par kurser med ledamöter och tjänstemän. Då riksdagsledamöter inte har reglerad arbetstid, så sker vissa sammankomster (i olika föreningar) ibland på dagtid. Någon slips bar jag inte i det aktuella inslaget och för övrigt skäms jag inte för att jag är jägare och medlem i Svenska Jägareförbundet.

  2. Christine Svensson

    Svar till K G Abramsson (2010-01-26 11:23)
    Tack för den förklaringen. Vill bara säga att: Jag tycker inte heller att du behöver skämmas för det, alltså att du är jägare och med i Svenska Jägareförbundet och det är ju bra att det går att träna där…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.