Hur stor hjärna har en orre?

Tydligen ganska stor. I morse i gryningen kom noga räknat 27 orrar flygande och landade i gårdsbjörkarna som står alldeles utanför huset. Jag tror att dom fattade att Pirak var bortrest. Ja, Pirak är  vår finskspets som jag skrivit om tidigare.

Det ser ganska lustigt ut när en ganska stor fågel, som de dock är, sätter sig i björkarna för att äta av knopparna fastän kvistarna egentligen är för späda att sitta på för en orre. 

Det är nästan så att jag har funderat om jag ska ta med dom i fågelräkningen som pågår i helgen. Ja, SOF (Svenska Ornitologiska Föreningen) har en kampanj mellan den 29 januari  – 1 februari där man under en timme skriver upp det högsta sammanlagda antalet individer av en art som jag ser vid ett och samma tillfälle vid mitt fågelbord. Men jag tror inte Orren får vara med där….

Jag har varit med och räknat fåglar i tre år nu, men det märkliga är att det aldrig är så få fåglar vid mitt fågelbord som under dessa räknings-dagar. I vilket fall är det en trevlig grej.

Sedan ska jag öppet be K-G A om ursäkt för att jag skrev att han hade slips på sig i inslaget om vargjakt och jägarklubben och skjutbanan under plenisalen i rikstadagshuset. Det var tydligen en id-bricka. Jag hörde för övrigt i går fredag att det är jätte hemligt vilka som är med i klubben. Man vill inte avslöja det. Synd då att jag skrev i min blogg att det var han och att han blev lurad att svara. På det sättet blev han ju avslöjad. Som tur är var det inte så många som läste den bloggen, så det kanske inte gjorde så mycket.

Nej nu ska jag lägga mer ved i köksspisen. Kallt ute.

 

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Märta

    Underbart med alla orrar. Vi brukar se dessa i stora grupper på väg från stugan, även detta år.
    Hur i fridens namn hamnade min favorittandsköterska som fritidspedagog??? Skulle gärna ha dig med till tandläkaren även idag.
    Skriv mera, läser din blogg.
    Kram Märta

  2. Christine Svensson

    Svar till Märta (2010-01-31 18:41)
    Hej Märta.
    Kul att du läser min blogg, men…
    Jag har gått igenom hela patientlistan från den tiden men jag måste erkänna; jag vet inte vem du är Märta!? Det måste vara någon jag känner i alla fall.
    Hör gärna av dig mera!

  3. Christine Svensson

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-01-30 17:25)
    Ja det är fantastiskt att se dessa fåglar. I stora hopar den här tiden på året. Idag var det ”bara” 8 i samma björk. 😉
    Hälsningar Christine

  4. märta mattsson

    Vi var även med i bilkåren samtidigt 🙂
    Har nyss blivit blogg läsare pga av kompis som börjat skriva. Hittar en del intressant/underhållande att läsa om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.