Kaos i Sverige

Tänk att det blir kaos i landet Sverige när det snöar på vintern. Har man redan för tidigt börjat att tro på klimatförändringen, att det aldrig kommer en snövinter igen i Sverige?

Hur kan man ha gjort så att allt står och faller när det snöar. Militär måste kallas in för att röja snö från spåren. Visst brukade man ploga spåren förr, tänkte jag en dag. Och i morse fick jag höra på radion att man gjort sig av med en massa ploglok för man hade inte råd att ha dom eller vad det var. Men nu ångrar man sig och kanske behöver sätta igång dom igen.

Tågen är gjorda med så sofistikerade bromssystem så de klarar inte av snö. Och nu riskerar flera företag i landet att inte få iväg leveranserna av produkter därför att man har rationaliserat och sålt ut så att man har inget folk som kan hålla trafiken igång på järnvägen, när det snöar!

Är det inte sagt att vi ska frakta så mycket som möjligt med järnväg ur miljösynpunkt?

Och så det här med taken på alla större hallar och byggnader. Ungarna kan inte gå till skolan därför att det finns risk att taken rasar ner över dom. Men vad är detta? Det är Sverige vi talar om!

Jag får inte ihop det här. Finns det någon som kan förklara för mig?

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. ivar

    Det är en av marknadsekonomins grundstenar att allt ska gå med vinst för jämnan. Man köper det billigaste som fungerar när det är så kallat normalväder. Nu när det har kommit snö och kyla så funkar det inte. Att hustak rasar beror på att dom är förklent konstruerade, blir det en miss i tillverkningen så finns det för lite säkerhetsmarginal. Allt ska vara så billigt som möjligt när det byggs, man kan se att det byggs fel men man får inte rätta till det för experterna, det blir för dyrt. Men man kan se det på ett annat vis det som händer nu, att bnp ökar och det skapas arbetstillfällen.

  2. Christine Svensson

    Svar till ivar (2010-02-24 17:13)
    Jo bnp ökar men den ökar ju också när folk kör i diket pga bland annat dåligt plogade vägar. Men jag tycker att det är bedrövligt allt det här som sker nu.

  3. Agneta Lindblad

    Du är en mycket sund och klok kvinna. Född i Saxnäs på 40 talet har jag upplevt både snö och kyla. Bor nu i Norrköping. Tog på mig lappskorna och gick en promenad i lätt snöstorm och kyla. Jag levde på det länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.