Vem tror på våren?

Deprimerad kan man bli av mycket. Något som kan göra mig upprorisk är när jag läste tidningen igår att  "Kommunerna nobbar lokalproducerat"

Ok, om det är billigare att köpa icke lokalproducerat men hur ska vi kunna tro att någon ska kunna leva, verka, finnas och producera?

Det är nu vi kommer in på varför vi ska bojkotta affärer som går med på att mjölken skall fraktas över halva landet innan den kommer tillbaka och säljs här. Eller varför vi köper lax eller annan mystisk fisk från någonstans i världen, när vi har egen odling t.o.m inom vår egen kommun!

Enligt artikeln är mindre än en tiondel av de livsmedel som länets kommuner upphandlar varje år lokalt producerad!!!!!!. Varför är det så?

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. ivar

    Vi är i händerna på de stora matvarukedjorna, dom levererar vad dom tror att vi vill köpa och där dom kan göra största möjliga vinst. Att köpa när odlat för storköken är inte det lättaste. Det är inte allt för många som kan leverera nog stora mängder som det är frågan om. Till skolan i Malgovik så skulle det nog bra om barnen nöjde sig med opanerad fisk och potatis, men till de övriga måltiderna så måste det importeras mat från övriga Sverige och då går det lika bra att ta fisken och potatisen därifrån också fast pären från Malgonäset är bättre.

  2. Christine Svensson

    Svar till ivar (2010-03-27 21:57)
    Jo, vi är i händerna på de stora matvarukedjorna. Men på något sätt måste vi bilda opinion och försöka ändra på det här. Eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.