Sov du lilla….

Sov du lilla videung… en gammal fin sång som vi lärde oss i skolan. Nu är det nog inte alla barn som har sjungit den eller kommer att göra det heller. Jag tror att det är lite gammaldags att göra det. Men texten är ju så sann så sann,om man förstår och tänker efter vad man sjunger.

I veckan som gått har jag sett hur barnen tagit av sig mer och mer av kläderna och för att inte tala om skovalet som de haft . Jag minns själv när jag var barn att mössan åkte av och visst var det frestande att få gå barfota ute när snön försvunnit och att man skulle få kasta strumporna eller kalasbyxorna som de kallades.

Mamma var stenhård. Inga bara ben och fötter förrän isen gått ur sjön, tidigast.  Malgomaj brukade gå upp ca 20 maj men ett år låg den till i början av juni. Den smälte bort och jag minns inte hur det var med strumporna då. Men jag tror att mamma var stenhård.

Än sover videung och idag är det inte läge för den att komma ut heller. Vårfåglarna sitter i snön och funderar över vart den snöfria plätten tog vägen. Kolktrasten är svartare än vanligt och näbben ser ännu gulare ut.

Jag undrar hur fåglarna påverkas av eventuellt sotnedfall från vulkanen på Island?

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.