Elräkning

Ganska intressant när man börjar analysera elräkningen.

Jag och herr ordförande i föreningen har roat oss med att räkna på förbrukning och kostnad för strömmen i vårt föreningshus.

Vi vet att vi betalar moms på skatten på bensin. Det gör vi på strömmen också. Vi betalar moms på energiskatten! Kanske det inte är så stor nyhet för många, men för mig är det en nyhet.

Jag har aldrig egentligen tittat så mycket på elräkningen tidigare – det är ju bara att konstatera att så här mycket kostar det. Men visst är det finurligt.

Dessutom levererar vi en massa ström, vattenkraft, härifrån norr som vi inte får ett enda öre för. Utan i stället får vi ständigt höra att vi är så tärande…..

Mina tankar går hit och dit. Vi får väl dra ner temperaturen och dra på oss en extra tröja, som någon politiker i Umeå sa, när skoleleverna protesterade över att det var kallt i skolan. Att det var överklassbarn som klagade på att det var kallt etc.etc. Man kan ju inte vara "borgarbracka", och frysa menar jag.

Nu kommer ju som tur var ljuset och solen värmer mer och mer. Vi kommer inte att behöva använda så mycket ström nu en tid framöver… och ändå så är det ju inte strömmen som är dyrast.

Sädesärlan som jag såg i morse när det var nästan 8 grader kallt, behöver ingen eluppvärmning i alla fall.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.