Nya uppfinningar

En av mina väninnor och jag språkade härom kvällen om dammsugare.

Vem har hittat på dammsugaren? En bra uppfinning men det måste vara en karl (ja ursäkta) som har konstruerat modellerna.

Finns den dammsugare som inte fastnar: bakom hörn, mattkanten, vid sängbenet och inte är helt fel att dammsuga en trapp med. Munstycket är klumpigt. Vill bara styra rakt fram. Den låter högt. Ja den är rent för jäklig att hålla på med.

Säg nu inte att man kan ha en centraldammsugare med bara en slang och ett hål i väggen. Jag vet att det finns men det är ändå en slang man ska hålla reda på. Den fastnar nog den också.

OM jag vore yngre skulle jag satsa helhjärtat på att konstruera en smidig dammsugare.

Jag tror ja skulle bli väldigt populär.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. ivar

    Det finns robot dammsugare. Du släpper lös den när du går hemmifrån på morgonen och när du kommer hem på kvällen så har den dammsugit klart. Ett annat alternativ är att ha lite drag i hörnen, då hinner dammet aldrig lägga sig.

  2. Christine Svensson

    Svar till ivar (2010-05-18 17:15)
    Jaa du ivar, tror du själv på den?…jag tror inte att jag vill komma hem när den där mackapären har stått och grävt ner sig i golvet. Garanterat fastnar den också. Då får den vara hur smart som helst, roboten.

  3. Berith

    jag fick en centraldammsugare av min man en morsdag för åtskilliga år sen (minst20)den är försedd med 2 10-meters slangar som man sätter in i uttag , ett på varje våning. De slangarna är smidiga, inte alls så styva som på en vanlig dammsugare. Hoover hade en sån smidig slang. I alla fall fastnar dessa slangar inte i nåt,ingen dammsugarkropp att dra efter sig som fastnar i dörrar, möbler,precis som du skrev.Jag är mycket glad över att min man skaffade denna sorts dammsugare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.