Världen är så stor så stor….

…. eller liten?

Jag prenumererar på ICA kuriren. En trevlig tidning som passar åtminstonde medelåders kvinnor bra. Mamma läste den också och när jag var yngre brukade jag bläddra i den men tyckte nog att den var ganska tråkig.

Häromdagen skulle jag rensa nedanför sängen bland mina gamla tidningar – ja det är på den nivån hemma hos mig i mitt sovrum- och överst i högen ligger en tidning med en bild på en kvinna med något rött kring halsen.

När jag kommer ner med högen säger E; Det är ju hon! Vilken hon, säger jag. Ja men hon som satte plant här hos oss och som var ihop med han som bodde i "rastkojan" sommaren före, och alltid spelade fiol på kvällarna. Vi kallade honom för övrigt för "fiolspelaren".

Inte för att vilja avslöja något om henne, som hon kanske inte vill, så måste jag bara få säga att världen är liten.Vem hon är? Jo hon heter Susanna Alakoski och har bland annat skrivit boken "Svinalängorna". Hennes nuvarande man är han som bodde i baracken och spelade fiol…. Mats Söderlund och ordförande i författarförbundet.

Visst kan världen vara liten ibland?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.