Nu fattar jag

varför det inte åker någon, eller i varje fall ganska få, med bussen till Klimpfjäll från Vilhelmina! Den finns inte i turlistan som ges ut av Länstrafiken!

Min syster ringde idag och var så upprörd över att än hur hon läste kom  hon nästan inte fram till hur hon skulle åka, eller med vilken buss hon kunde åka, från Umeå till Vilhelmina.

" Lugn syrran" sa jag. "Jag ska läsa tabellen och så ringer jag upp dig". Till saken hör att hon ringt Länstrafiken och fick där prata med en människa som inte alls var intresserad av att någon överhuvud taget skulle åka med någon buss.

Mycket riktigt så är det bara stomlinjenätet som står i häftet "Buss Västerbotten" och det betyder väl då att om jag vill åka någon annanstans, som inte är stomlinje, så ska jag ringa en uttråkad människa på länstrafiken för att få veta. När hon kollade på nätet så verkade det som att hon skulle behöva åka över Storuman för att komma till Vilhelmina.

Ok, tiderna har förändrats och det kommer att bli ännu flera förändringar innan jag lägger igen mina blå, men….

Är det underligt om bussen mellan Vilhelmina och Klimpfjäll t.e.x. går tom nästan alla turer? Hur ska vi kunna ha turister och besökare utanför "stomlinjen" när det inte verkar som att det finns några andra linjer eller vägar?

Nu har jag semester och svettas alldeles oerhört idag. + 23,6 ute och +24,4 inne. Broms och mygg i otroliga mängder och bäcken är nästan torr. Men det blir nog bra.

Och, jag tänker inte åka med länstrafiken i sommar

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Nicke Grahn

    Hej!

    Jag brukar använda länstrafikens hemsida http://www.tabussen.nu. Där skriver du in vilken ort du ska i från och vart. Tycker att det funkar ganska bra där.

    Sedan håller jag med om att uppdelningen av busslinjer i lokala tidtabeller och stomlinjer inte är bra. Jag ska föreslå länstrafiken att det blir som förut, d v s lokala linjer och större linjer i samma häfte.

    Trevlig sommar!

    Hälsningar

    Nicke Grahn, trafikengagerad

  2. Christine Svensson

    Svar till Nicke Grahn (2010-07-14 09:16)
    Ja, föreslå det! Det blir bra. Tala också om att de måste ha mera engagerad och service-villig personal om de ska hålla på med någon försäljning av resor. Min syster kollade på webben någonstans och ville veta om det gick att åka från Umeå till Skansholm på samma biljett samma dag, vilket vi vet kan fungera om man åker rätt tid och dag, och där skulle resan isåfall gå via Storuman????!!!!
    Det du!
    Trevlig sommar själv!

  3. Ingemar Wahlström

    Vettiga synpunkter. Och information måste vara lättillgänglig även om man i första hand inte jagar på nätet. Det finns faktiskt sådana fortfarande.
    Tog trots allt ingen whisky igår. Ville inte bli oregerlig då assistenten kom:). Hälsa syrran – det var länge sedan vi löste världproblemen, kanske dags att göra ett nytt försök framöver?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.