Nostalgi

Jag hittade en gammal nåldyna hemma i mitt barndomshem.

En sån här rund sak med nåldyna på en pinne i mitten och så pinnar runt om på vilka man sätter trådrullarna. Både gamla och nyare rullar satt fast där. Bland annat två stycken i trä.

På de här rullarna av trä fanns något brunt fasttorkat lim och då fick jag en flash-back.

När vi var barn, min syster och jag, brukade vi tjyv-prova mammas högklackade skor. Vi fick inte göra det egentligen för hon sa att vi trampade ner hålfoten på dem och förstörde dem för henne. Hon hade bara ett par och var ju naturligtvis rädd om dessa.

Nu kommer jag till trådrullarna igen, varför de var bruna på kanten. Vi brukade nämligen ta trådrullar och klistra fast dem under mockasinerna med kontaktlim. Sedan gick vi ut på plattorna och gick fram och tillbaka för att få höra knacket. Det gick väl inte så bra men vi försökte. Kontaktlimmet fick vi tag på vid vävstolen. Mamma använde kontaktlim när hon klistrade ihop plastremsorna av vilka hon vävde plastmattor. Fina plastmattor dessutom.

Inte blev hon gladare för det, men vi förstörde ju inte skorna. Det här hände i början av 1960-talet.

Trots att jag tränade med trådrulle under mockasinen så har jag aldrig gillat att gå i skor med klack, överhuvudtaget. Men det har min syster gjort.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.