Kallt klimat
Britt-sommar tror jag det heter det som är vädret idag. Kall natt med åtskilliga minusgrader.

I Skog händer stora saker idag. Jag och MGV dukade för surströmming i föreningshuset i går. Den årliga som Skog & Marks Hembygdsförening har.

I föreningen har vi olika politiska värderingar och medlemskap. Vi röstar på olika partier. Trots det kan vi samarbeta och komma till slutsatser som rör föreningens bästa. För bybornas bästa och för levande byar.

Tänk om det kunde vara på samma sätt inom kommunpolitiken? Varför ska det vara så mycket smutskastning hit och dit? Kan man inte tänka att Vilhelmina är ett stort företag som ska drivas för allas bästa?  

Jag tror på en levande landsbygd, och ett levande centrum, vilket i detta fall är Vilhelmina. I detta centrum vill jag att det skall finnas en bra service och för att det ska finnas en bra service måste vi satsa på de som vill verka och bo i kommunen. Vi måste handla lokalt och vi ska se till det bästa för våra medmänniskor, gammal som ung.

Jag tror på ett levande Vilhelmina med alla de tillgångar vi har. Frågan är bara hur vi tar tillvara det.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. ivar

    Varför det funkar i Skog och Marks föreningar men inte i Vilhelmina beroer på hackordningen. I byar så är hackordningen fastställd sedan generationer och alla vet allt om alla, så ingen har något behov av att hävda sig över de andra. Inom politiken så är hackordningen inte fastställd så många försöker vara högsta hönset eller tuppen. De tar till alla möjliga medel för att komma sig högst upp på gödselhögen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.