Idag -24

 kallt både utomhus och i mitt sinne. 

Jag brukar läsa mina "kommunvänners" bloggar och idag har jag läst "Ruggugglans" senaste blogg, som hänvisar till en tidningsartikel, och en annans blogg. Ganska invecklat men, intressant. Om siffrorna stämmer är det fruktansvärt.

Jag har ett nära exempel på en person som är sjukskriven men inte har någon ersättning från Fk utan går på socialbidrag.

Det märkliga är att ingen verkar bry sig om att personen kanske borde måste få komma ut på någon slags rehabilitering/arbetsträning eller annat. Vad ska det bli och hur ska det gå för en person som inte peppas åt något håll?  Är det så, att för de som har arbete fungerar trygghetssystemet? Har man ett arbete har man ju också en arbetsgivare som måste hjälpa till i ansvarstagandet om den sjuke.

Det som man måste ändra är ju för alla de som inte har haft "tur", vilket man kan säga ha gällt de sista åren, eller kanske rent av förmåga att ta sig till ett arbete.

Alla som inte klarar av skolan eller inte får ett jobb kan ju inte ska ha förtidspension? 

 

 

 

 

 

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. margaretha

    Ja, vad kan man säga? Dagens samhälle är inte för sjuka, handikappade eller arbetslösa, och bättre verkar det inte bli!!!Men, det finns så många empatiska o goa människor kvar, som ännu bryr sig, tack och lov!!!
    Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.