Skogen faller

 Det finns en föreställning eller kanske rent av ett bygdespel som heter "Skogen Faller" av Elis Essegård, som var från Vilhelmina. Jag har aldrig sett föreställningen men hört talas om namnet i varje fall.

Just nu här hemma kan vi se att skogen faller. Den fälls av en maskin. Eller kanske rättare sagt för en maskin. Grannen tänker avverka all skog bakom vårt hus och det känns lite spännande samtidigt som det är lite gruvsamt.

Det är skogen som vi promenerat i, åkt skidor i, hört och sett fåglar i och hört vinden susa i. Hur ska det bli nu? Den har funnits här så långe jag bott här. Kalhyggen är vi vana att se men inte så nära inpå som det här kommer att bli.

Samtidigt vet vi ju att den, skogen, inte kan stå i evigheter. Än kan vi inte se maskinen som arbetar där inne men vi hör den och vet att den kommer närmare och närmare. Rätt som det är faller väl sista granen som gör synfältet öppet.

Lite gruvsamt…….

Dessutom skulle jag ha behövt ett par granar till försäljning eftersom vårt kylskåp behagade lägga av inatt. Vad göra? Jo kvickt köpa in ett nytt. Granarna skulle då ha gett mig lite stålar till kylskåpet……

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.