I tidningen idag

     läste jag att Maud O (C) tycker att vi ska spara på ström så mycket vi kan. Släck ner onödigt lyse med andra ord.

Men hallå….. Det är ju inte strömmen som är dyr. Det är ju alla andra avgifter, moms, skatt och allt vad det heter. Det är ju det som är dyrt. 

Fy för elbolagen och fy för avregleringen-

Har jag fel?

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Nej, du har inte alls fel! Avreglering är precis det som bidrog till att ekonomin kraschade 2008 i USA och som i sin tur påverkade hela världens ekomoni! Avreglering gör att stora vinstinriktade bolag får fria händer för att göra precis vad som helst för att få den största vinsten som möjligt – oftast på kostnaden av vi ”lilla människor. Grrr!!

  2. FGJ

    Du har helt rätt. Även om du och jag använder 0 kw elström så kommer via att få betala höga avgifter för elnätet, även om det inte behöver underhållas eller på annat sätt kräver investewringar. Enda sättet attn komma ifrån kostnaderna är att stimulera innovatörer att finna småskaliga lösningar. I dag finns det inget politiskt parti som vill förändra dagens situation. Det kan tyckas dystert, men är ju egentligen ett outnyttjat politiskt område som något nytt parti borde söka.

  3. Christine Svensson

    Svar till FGJ (2011-01-28 22:32)
    Tack för kommentaren
    Småskaliga lösningar inom det här området – Tror du det funkar? Vad skulle det i såfall vara? Något är fel och felet är stort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.