Telia och Apoteket…

… två märkliga institutioner vi har "blivit med" i Sverige.

Vi har fått dem. Jag har i allafall inte sagt att jag vill ha dem. Men det värsta är att jag behöver dem.

Apoteket som numera inte ligger på något som helst lager av medicin, så när jag har kört 3,5 mil för att få ut mina piller så är det många gånger "slut för dagen kan ta hem tills i morgon", säger de. Jag läste i ICA kuriren om det här problemet och där uppmanades vi att ringa och kolla om det fanns hemma innan vi gick dit. Ja just det! Ringa till Apoteket är ju lätt. Då ska man ha en kod och har du inte den, kanske glömt, tappat eller ännu värre inte beställt en, ja då är det kört.

Sedan har vi Telia som inte klarar av att laga telesystemet i en hel fjälldal på flera dagar därför att  "Reservdelar måste beställas till radiolänken, och radiolänken ligger även otillgängligt vilket försvårar reparationsarbetet". Det är påskhelg och påsklov och massor med människor som behöver telefonerna och jag vill inte ens tänka mig senariot när någon har gjort illas sig rigtigt mycket. Stå där och pilla med simkortet…

Vi bor nog för eländigt till vi människor som ska se till att skog, vatten, malm och turistnäring, med den service som dessa näringar behöver, kommer alla till del. Radiolänken står så otillgängligt till. Jo, jo!

Avreglering kallas detta. Telia, Apoteket, SJ. Skit säger jag!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.