Kan man lita på referatet?

 Jag har suttit här och läst ( på vk.se) referatet från kommunfullmäktige i Vilhelmina idag.

Är det trovärdigt det som står där? Skrivs vekligen allt ut? Eller man kanske inte behöver det när det är referat? Men då kan det väl bli vinklat?

Ibland förstår jag inte fråga – svar förhållandet. Ett exempel; 

10.21: – Det här är inte en fråga för kommunen, utan för förpackningsinsamlingen. Det här har vi flaggat för flera gånger, men kärlhämtningen var oppositionens produkt. Vi avser att utvärdera hur kärlhämtningen fungerar under året. Vi har fått indikationer på att det inte fungerar, framförallt uppe i fjälldalarna, säger Åke Nilsson.
10.19: Helen Gavelins andra interpellation handlar om containrar som används för återvinning. Hon frågar om det kan göras tillägg för att säkra kvalitén på sophämtningen, framförallt förpackningsinsamlingen.

Det verkar inte som att Nilsson svarar på frågan, eller är det jag som misstolkar? Min fråga blir då så här? Vem ska ta kontakt med förpackningsinsamlingen? Är det inte kommunen som här "huvudpersonen" i det här?

Sedan har jag roat mig med att följa kommunfullmäktige mötet på webben idag och jag säger då, Oh my God. Den här dragningen i långbänk med valet av vice ordförande i kommunstyrelsen. Det känns nästan som att det görs så här för att visa makt. Frågan bordlades en gång till. 

Jag ställer samma fråga som Svensson gjorde: Hur många gånger kan man bordlägga en fråga?

Jag beundrar de som håller på.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Kristina Norman

    Jag har följt rapporteringen under dagen och eftersom jag också varit med på mötet så kan jag säga att han missade en och annan kommentar, så det bästa är nog att titta på webbsändningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.