Grattis Kungen

 Jag har sett en hel del flaggor som varit hissade idag. Och det märkliga är att det är flera socialdemokrater som hissat den. De som oftast säger att vi inte ska ha något kungahus.  För det är ju inte för Valborg man hissar flaggan idag, eller de kanske tror det.

Tyvärr har jag inte kunnat hissa flaggan på flera år därför att min flaggstång blåste omkull för ett antal år sedan, och jag har inte skaffat någon ny. Min farfar Henry vänder sig nog i graven och undrar varför jag inte har någon flaggstång. Flaggstång för farfar var jätteviktigt. Men så var det han som hjälpte mig med barkning av granen från pappas skifte, då för massor med år sedan. Nästa gång blir det en glasfiberstång. Flagga har jag redan.

Farfar sa alltid att flaggstången höjer gården värde. Farmor och farfar var för övrigt ett par en gång i tiden som sökte och fick flaggan av kungen. Man kunde det då och det tror jag fortfarande man kan…. är inte riktigt säker.

Ikväll blir det majbrasa i Skog och sedan varmkorv i föreningshuset. Vi försöker att ha det varje år i Skog & Marks Hembygdsförenings regi. Lite lotter brukar vi också kränga. Och så brukar vi sjunga "Vintern rasat….". Brasan var lite liten och luggsliten så jag passade på att åka upp med lite brännbart materiel. Trämöbler framförallt.

Trevlig Valborg!

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Karolina

    Jag skulle också ha hissat flaggan på kungens födelsedag men min flaggstång är så sned så det ser ut som ett sjunkande skepp. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.