Maria K

Jag hoppas verkligen att du, Maria, orkar fortsätta. Jag hoppas också att Jonny K orkar. Jag hoppas att ni kan ta nya tag.

Kanske lätt för mig att sitta här och tycka det, men det skulle ju vara rent hemskt om ÅN och KG A ska få makten alldeles själva. Vi kan inte ha en kommunledning där det inte finns någon opposition.

Men jag kan undra, precis som Maria säger i artikeln, att hur ska det gå när inte vice är från oppositionen? Vilken insyn finns då?

Det är tragiskt och det är hemskt att det kan gå till så här i sk demokratiskt land. Landet kanske är demokratiskt, men inte kommunen.

Hoppas att ni orkar. Jag tror på en vändning. Jag tror också att folk måste börja våga se vad som egentligen händer i vår kommun.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Patrick T

    Jag håller med dej! Det bästa är om vi kan få ha kvar en opposition, men jag har full förståelse om man vill hoppa av.

    Det är riktigt trångsynt av ”järntrusten” inom (s) att inbilla sej att dom gör gott för medborgarna genom sitt beteende. Tyvärr pekar det mesta på att dom (inklusive ”doldisar” som pushar på) inte är intresserade av folkstyre, utan av att spela Monopol med folket.

    Det enda jag inte håller med om är din definition av demokrati. Det låter så bra, men är mycket närmare oligarki och envälde än en fungerande republik.
    Folket ska kunna hålla stat och kommun i schack genom att begränsa makten hos dessa, men läser man vår demokratiska grundlag så är folkets makt grundligt inskränkt genom alla undantag. Det är sånt som är farligt och skapar makthunger och oligarkier i Vilhelmina och landet i helhet.

    Jag tror också på en vändning, och hoppas det sker innan folket blir desperata.

    Det jobbiga i kråksången är att man då måste lyfta på häcken och dessutom utsätta sej för allmänhetens beskådan.
    Jobbigt och motigt… Jag tror ändå att det skulle funka om man har rätt utgångspunkt; Göra sitt bästa för dom som bor här och vara ärlig, transparent och sann.

    Ett litet bibelcitat:
    1John 3:18 Kära barn, låt oss älska, inte med ord eller fraser utan i handling och sanning.

  2. Christine Svensson

    Svar till Patrick T (2011-06-23 12:08)
    Ja just. jag skriv ju sk demokrati. Det är ju det som det sägs att vi har i Sverige.
    Kul att någon vågar skriva något här i min blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.