Nageltrång och andra problem

 Är det så att man måste bli omskriven i tidningen för att få hjälp på sjukan numera???? Då finns det nog en hel del att skriva om.

Jag tänker på den här artikeln i VK.

Finns det inget annat man kan spara på inom sjukvården, eller rättare sagt Landstinget? I gårdagens artikel stod det att bl.a. nageltrång inte skulle behandlas på sjukan…..

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

  1. Max Fredriksson

    Med begränsade resurser så måste man ju ändå prioritera. Nageltrång kan knappast betraktas som nån allvarligare åkomma. Det kan i och för sig vara ganska besvärligt och ont.Sen finns det ju privata alternativ med fotvårdare. Dessutom är det ofta självförvållat och man kan oftast hindra att det blir riktigt illa om man bara sköter om sina fötter.
    Jag skulle skämmas ögon ur mig att gå ut i tidningen och klaga på ett nageltrång!

  2. Anna-Lena

    Hej Max. Har du inga tips på hur man ska göra för att inte få se? Hur man ska sköta fötterna bäst? tack på förhand!

  3. Christine Svensson

    Svar till Max Fredriksson (2011-07-28 12:06)
    Jag kan hålla med dig om vad du skriver men nu hade det ju tydligen gått så långt att han var tvingad att gå till läkaren. Sedan är det ju en annan sak varför han låtit det gå så långt. Men var det ändå pga VK som han fick hjälp, kan jag undra?

  4. Max Fredriksson

    Anna-Lena: När det gäller hela foten så är väl grundrådet att pyssla om dem med något fotbad ibland, fila bort ev förhårdnader och viktigast av allt att ha bra skor på fötterna. Specifikt mot nageltrång (som nästan alltid är på stortån) är igen att ha bra skor som inte klämmer ihop tårna. Klipp inte naglarna för korta utan låt kanterna sticka ut en liten bit, det är nästan det vanligaste felet som många gör. Börjar det bli nageltrång så brukar jag rekommendera att man tar en liten nylonlina (fisklina) och pillar in den under nageln ner under nagelkanten så att man lyfter upp kanten en bit samtidigt som hud mm trycks lite nedåt. Sen får det sitta så länge det behövs. Fotvårdarna brukar ha lite andra knep för sig som bygger på samma princip. Börjar det bli rött och irriterad så är det inte dumt att ta ett fotbad med såpvatten varje dag.
    När det gäller ev operation finns två huvudskolor. Den vanligaste är att man skär bort hela nagelkanten nästan ända ner mot leden och tar bort nagelanlaget (Königs operation). Jag har gjort åtskilliga. Den andra varianten är att skära bort en rejäl bit av mjukdelarna på sidan av nageln.

  5. Max Fredriksson

    Christine: Jo det är nog ganska säkert pga av artikeln som han fick tid. Och det tycker jag kan vara lika fel. Det är ju den som har störst behov av vård som skall få det och inte den som skriker högst. Om det nu inte fanns nån annan på väntelista var det väl ok men annars tycker jag det är bedrövligt. Lika illa som när man ser att olika toppidrottsmän får akutundersökningar på det ena eller andra samtidigt gamla tant Agda 85 år får gå hemma med värk i månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.