Vägeländet

 Den här vägen jag bor efter är nog en bland de mest bedrövliga i det här landet. Till saken hör att det inte är speciellt lite trafik efter den heller.

För över en vecka sedan ringde jag, och var dessutom trevlig(!), till Peab och hörde när det skulle bli någon hyvling på vår väg. Snart, fick jag till svar…..

Nu hör det till saken att jag träffade en annan person, som for omkring efter vägen och kapade kvistar vid skyltarna, som visste att det inte funnits någon väghyvel!!!! 

Va? Ingen väghyvel? Måste man inte som väghållare se till att det finns maskiner för att underhålla vägarna?

Sluttanke: Det hela går ut på att spara pengar in i det sista. Hyvla en väg så att den är framkomlig är väl inte så viktigt. Inte behöver vi några vägar att åka på. Samma sak gäller vintertid. Hyvla och ploga så lite som möjligt så blir det klirr i kassan. Sedan, till vilken nytta är det att ta fram skyltarna ur riset?

Sätt en stor skylt vid vägen: ALLMÄN VÄG TRAFIKERAS PÅ EGEN RISK!

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ivar

    Har de tappat bort sladden som de hade bakom lastbilen i fjol. Annars så har de en lastbil med bakblad som de försöker riva bort isen med på vintrarna, den kanske går att använda på somrarna för att dra igen potthålen på grusvägarna. Så här är det med den fria öppna marknaden där lägsta priset gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.