Dagens goda

 I morse när jag stigit upp och skulle dricka mitt morgonkaffe, eller rättare sagt koka mitt kaffe, blev vi strömlösa. Det finns för övrigt ingen sommar som denna som vi varit utan ström så många gånger, sedan de byggde om linjen. En fundering från mig är om det är tack vare allt grävande folk gör för jordvärme och dylikt. Jag tänker, nu när de lagt ner kablarna i backen mer och mer ……..

När jag ringde till Vattenfall för att felanmäla viiket jag har lärt mig, av en kvinna som hette Blom i efternamn och arbetade på dåvarande Norrlandskraft, att man ska göra snabbt. Hon sa alltid; ”Gå inte och vänta!”. I dag när jag ringde var jag den första och då varnades jag för att – om jag inte kollat mina egna säkringar så skulle jag få betala utryckningen. Det blev ett väldigt ringande här och jag känner mig som världens hjälte att man hittade felet i Lövliden, tror jag att han sa han på Vattenfall. Hjälte därför att jag var den som ringde först. Det tog tre timmar innan strömmen var tillbaka. Tur att man har vedspis.

Inte nog med det. Igår kväll när det var kolsvart ute kom maskinen som slår vägkanterna, och nu på morgonen kom väghyveln för att hyvla i spöregnet!!!

Nu händer allt på en gång här i Skog och Mark.

Ta det som dagens rapport från mig.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.