Julskyltning

 Jag och MGV C har varit på julskyltning.

Vi hann inte titta i alla fönster…. riktigt, för vi hamnade uppe på Storgatan och gick mellan olika hantverks-affärer och fick faktiskt glögg eller kaffe hos nästan alla. Tur att glöggen var alkoholfri, annars har det nog inte gått så bra.

Mycket folk, och tomtar, var det ute på "plass´n" och det är ju trevligt när det händer något.

Vi var in i den gamla lanthandeln som finns uppe i kyrkstan och som har öppet ibland. Hjälp vilka nostaliska trippar man gör där inne, trots att man inte är mer än bara nästan 60 år. Man känner något i hjärteroten när man ser det gamla. Vi testade även spottkoppen som står på golvet där inne ;-))

Något vi reagerade båda två på var att nuförtiden är inget hemligt  längre vad gäller julskyltning och det som hör till. När vi var barn var ju fönstren täckta och öppnades upp en viss tid på skyltsöndagseftermiddagen. Det var tider det! Det var spännade. Ögonen var stora som tefat när man tittade in genom skytförnstret på Dahlbergs Sport &TV. Det var bara  farbror Simon, på ovan nämnda affär, som visade film i skytförnstret. Och inte nog med det. Han delade ut julklappar till alla barn! Gratis!!!!!!

Nu får man köpa dom av tomten.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.