Spyfärdig…

 … blev jag igår kväll när jag tittade på Kallafakta i TV4.

Grundlurade är vi småsparare som ska försöka att placera våra pensionspengar för att få någon slags utdelning på de luskronor som vi har. Grundlurad! Det finns bara ett ord.

SE PROGRAMMET!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    madrassen är förmodligen det bästa stället…

    ”Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort”
    cit Göran Persson.

    I slutet av 1990-talet beslutades det nya pensionssystemet i bred enighet mellan de borgerliga och socialdemokraterna. Samtidigt skrotades ATP-systemet.

    Riksdagens majoritet ville i slutet av 1990-talet ansluta Sverige till EMU, men vi klarade då inte kraven för inträde. Göran Persson ville då överföra 300-350 miljarder kronor från AP-fonderna till statsbudgeten. Till Riksgäldskontoret ”överfördes” från ­fonderna åren 1999-2001, med den ovan nämnda överdebiteringen av löner över 7,5 basbelopp, sammanlagt 250 miljarder!

    Enl riksdagens egna källa överfördes medel motsvarande 258 miljarder kronor under perioden 1999 till 2001 från AP-fonderna till statsbudgeten.

    Inte mycket har skrivits om detta sen dess..
    PPM-systemet med valbarhet av välja fonder skulle kunna ge en extra guldkant på den slutliga pensionen. Ändå är flertalet på minus..

    Började man PPM-spara 2000 eller 2001 riskerar man att få pensioner som i genomsnitt blir 20-30 procent lägre än de som började spara 2003 och 2004.

    Kostnaderna äter upp pensionerna i ett ständigt rinnande av flöde av miljarder till förvaltningen av AP-fonder och PPM.

    Skit var det värt!

  2. Christine Svensson

    Svar till Maria Skiddi (2011-12-15 06:50)
    Ja men kolla på programmet varför en aktie går upp eller ner i värde. Börshajen är en dator/robot. Transaktionerna går blixtsnabbt…. och är rena bluffen. Och det hjälper inte oss småsparare.

  3. Gustav Billman

    Jo så är det, 10 000 tals börsklippare väntar bara på att hitta formerna för hur dom ska kunna stjäla pensionspengarna. Dessutom helt lagligt då det är påhejat av staten.

    Hade ett pensionsförvaltnings bolag som skötte mina placeringar. Men upptäckte efter några år att mitt sparkapital inte växte alls.

    Det går så till att dom utan vare sig borgen eller garanti lånar våra pengar, placerar dom i sina egna fonder. Från den fonden tas avkastning och intäkter till fondförvaltaren. Och om jag har tur kan jag också få en liten ränta.

    Tro inte att dina pengar placeras om om det går dåligt, då skulle man ju sänka sin egen fond.

    Men detta är ju inte nytt, bankerna gör ju lika sen många år tillbaka. Sätter numera bara in pengar till räkningarna på banken. Resten har jag i madrassen.
    Cash is still king.

    Hoppas bara att man inte lyckas ta bort kontanthanteringen. För då kan ju bankerna ta avgift. Beskatta alla pengar som är i rörelse. Men det är ju planen och hejas ju på av skattemyndigheten, som då får automatisk redovisning på alla dina affärer.

    Sen är det ju väldigt orättfärdigt att om inte andra lyckas stjäla vårt sparkapital.
    Så kommer ju staten att ta resten när jag dör. Inget av sparandet går till familj och barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.