Visst är det konstigt….

 med alla vindar som blåser. 

Det är snöiga vindar, det är politiska vindar, det är melodifestivalsvindar… ja det finns vindar för allt, nästan.

Vi hade inte så mycket vind igår. Inte på Häggstrand i alla fall. Men det snöade ymnigt under kvällen. När vi kom ut från Restaurang Prima i Skansholm efter en god middag som vi, ett 20- tal personer, hade inmundigat var det med viss tvekan vem som ägde vilken bil. Som tur var har vi alla en bilsop i bilen för det är vi vana att ha.

MGV C firades av oss på Prima och hon gjorde mig lite fundersam. Hon brukar inte gå att lura men den här gången funkade det. Hon fattade inte alls till en början att så många hade samlats för hennes skull. Men så var det.

Vindarna och utspelen i politiken och samhället har jag inte riktigt satt mig in i så djupt men det här med att vi är så tärande och besvärliga köper jag inte, fullt ut. Om vi inte kan ha kvar våra kommuner där vi bor hur blir det då? Om det blir storkommuner hur går det då för dem som bor på den "ytterstakanten"? Längst bort ifrån centrum på storkommunen eller det som kommar att bli centrum.

En sak som jag tycker är märklig är att det är så tyst ifrån våra styrande politiker vad gäller dessa nedskärningar som  sker inom landstinget. Är det inte meningen att våra folkvalda politiker ska agera utifrån våra behov,  kommunens bästa?
Jag vet inte vad som pratas på interna möten men jag tycker att det ändå är märkligt att landstinget kan göra vad som helst mot inlandets sjukvård/akutvård. Vem ska stötta oss? 

Stöttar vi Dorotea? Eller drar vi mössan över huvudet och tänker: Det gäller inte oss.?

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.