Blanketter

 Jag måste bara få spy ur mig över krångel-blankett-skattepapper-hysterin.

Föreningen som jag jobbar ideelt i har fått deklarationsblanketter, en hel hög att välja mellan, för att så småningom ladda ner en annan blankett från nätet.

I utgåvan som Skatteverket skickat ut står det att jag kan ladda ner en blankett från SKV:s hemsida för adressändring. Döm om min förvåning efter låååång tid på SKV hemsida samt ett telefonsamtal till samma verk. Blanketten finns inte!!! Det är länge sedan den fanns…. säger kvinnan jag pratar med.

Å hej å hå säger jag. Här ska det vara uppgiftslämning och deklarationer och "sanningsbedyrande" och allt vad det heter och då finns det inte ett bra hjälpmedel som de skriver ska finnas. Och det ska ju vara så bra att använda webben. Hoppsan jag kanske har missat…. det kanske rent av finns en app for min smartfone som jag kan använda..?

Att göra en adressändring via adressändring.se är gratis…mycket riktigt… men om jag vill ha eftersändning från en låda till en annan, vilket är ca 1 km efter samma väg, kostar det 632 kronor. Om jag inte tar eftersändning går posten tillbaka till avsändaren utan att tala om vad min nya adress är!!! MEN adressändringen är gratis!!!! Ha, ha, säger jag.

Byråkratiskt krångel. Eller är jag gnällig? 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.