Jag tycker…..

 Att Maria K och Tomas Mörtsell i en grannblogg säger bra saker vad gäller inlandets bevarande och sjukvården hos oss. De är de enda som vekligen sagt något om detta.

Jag förstår inte att alla politiker här i inlandet är så tysta i den här frågan. Varför är det ingen som säger något? Vågar våra politiker inte sticka ut så mycket ens för sin egen kommun? Det spelar ingen roll om det är majoriteten eller oppositionen, tyst som i graven är det. Vi brukar på en del APT möten prata om omvärlden. Finns inte det i politikernas tänk?

De politiker vi har valt i kommunen ska ju företräda oss när det gäller. Detta är väl om något en angelägenhet för oss alla. Men…. kan det vara så att våra ledande politiker i kommunerna inte törs säga något eftersom det är deras "egna" som sitter i ledningen i Landstinget? Men det är väl så att i Vilhelmina kan vi väl känna oss trygga över att vår sjukstuga blir kvar och vi har ju vår ambulans kvar…. ja än sä länge.

Här pratas det om solidaritet och att vi ska vara solidariska mot varandra. Jo, jo.
I Dorotea kämpar människorna för sina akutplatser, i Åsele får man halvligga i en akutbil! Lägg ner en ambulans i Umeå och sätt in en akutbil där så kan Åsele få ha sin kvar. Satsa lite minder på kulturen och låt akutplatserna få finnas kvar i Dorotea. Och när vi pratar kultur så är det väl kultur att Dorotea får ha sina akutplatser kvar, det kan man väl kalla kultur? 

Rätta mig om jag har fel.

 

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Nej, du har inte fel, Lokalpolitikerna VILL säkert, men dom borgerliga är ju företrädare för den regering som vi nu har och som har dragit ner på i stort sett allt som vi tidigare kallade välfärd och för vars ordet solidaritet dom närmast betraktar som ett skällsord. Regeringen är grundorsaken till alla nerdragningar

  2. Christine Svensson

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-02-26 09:59)
    Jo, det är ju enkelt att säga det. Men landstinget som nu styr över sjukvården måste det också vara något fel. Det måste finnas annat att spara på. Varför är det bara vi i inlandet som ska spara och som det ska sparas på?

  3. EL

    Men nu är det väl så att man har gått med underskott inom Landstinget i många, många år, så att skylla på nuvarande regering är lite lågt.
    Det är prioriteringarna man ska syna och tanken på omfördelning från Umeåstad till mindre samhällen vore nog en solidarisk tanke.

    Att Vilhelmina och Storuman håller truten beror ju på det löfte man fått om att utvidga sitt namn till ”sjukhus”.
    Från stuga till hus kan man ju fundera vad som avses med statsögons mått sett?

    Överlag så är mindre kommuner ”sämre” att sätta ner hälarna och kräva sina rättigheter och prioriteringar. Där har vi nog mycket att jobba med.Det måste bli slut på styvmoderligheten från staden Umeå.

    Men jag håller med dig, Christine, inte skulle det skada med mer politisk påtryckning eller dialog från våra kommuners håll.
    Tråkigt att folket ska måsta kämpa själv som är hårdast drabbade.
    ”Judaspengar” eller inte…???vart tog solidariteten vägen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.