Påsktider
Påsk för mig det är fiske, grillad korv, skoterturer, snö och förståss en jädrans massa sol. När påsken är över får det bli så mycket vår det vill, ja all snö få fara i ett nafs.
För många andra är påsk en "mathelg", men jag undrar vad är det för mat egentligen? Är det en annan mat just för påsk eller är det som jag tycker samma sak som under hela året. Ja, det ska väl vara lammet som skiljer sig från skinkan då.
Men när jag går omkring i affären så är det ju sill, skinka,gravlax, röktlax ja precis som jul och midsommar.
Själv ska jag äta lamm i helgen eller som någon sa "hon tänker vara med lammkött i helgen". Lamm, hur enkelt är det att få tag på svenskt lammkött här i sverige? Vart kommer lammköttet i från? Själv äter jag bara lammkött väldigt lokalproducerat, annars får det vara. Inget Irländskt eller Nya Zeeland producerat.
En annan fundering jag har är över diskussionerna om bollhallen som ska invigas med pompa och ståt. Jag har inte fått någon inbjudan och jag undrar vilka kriterier man skall upfylla för att få vara med? Hur har man "sorterat" där? Någon som vet?
Och så till den sista "funderar och tycker". Jag såg det här programmer i TV och jag säger då bara det:
Modigt Mona!!! Modigt att sitta där och säga allt du inte sa då! Då när du satt på toppen och partiet stod bakom och sa vad du skulle tycka. Hoppas bara att partitoppen och dina partikamrater tar till sig det du sa. Jag tänker mycket på dina partikamrater som finns i Vilhelmina.
Nu drar jag till Blåkulla. Jag har putsat pannan och väntar på min vän Anitha som skulle komma förbi…. kommer tillbak lagomt till Rufsennappet på lördag.
Senaste kommentarerna