Raukasjö t.o.r.

 I torsdags tog vi den årliga turen till Raukasjö. Två skotrar med fem personer. Vi tyckte att det var lämligt att ta den turen då för att vi hade sett vädret och det skulle nog vara bäsat dagen.
Vädret ja, det finns snart inte en väderprognos man kan lite på, men vi åkte i varje fall i mulet, lite snö och "hurvigt" väder. Ganska kallt på fjället men lite bättre ner i skogen.
Våffla och kaffe och sedan tillbaka hem.
Vi hade tänkt att ta leden direkt från Klimpfjällsleden till Saxnäsleden, men se den finns inte och vi vågade inte liksom fuska till det heller för vi hade hört att naturbevakaren hade tagit en för olovlig körning där, förra året tror jag att det var.
I vilket fall, lite löjligt att man måste köra ner till Klimpfjäll på en" hupp i gupp" led som fart- och högkamsskotrarna kört sönder. Köra en onödigt lång sträcka i stället för att "gena" mot Saxnäs. Samtidigt som jag igår kunde sitta och titta på "högkams-matta-körare"  hur det körde hela dagen ute i fjällkanten på förbudsområde. 
Kanske lite svårt att förstå för dig som inte kört den här leden men det finns ju kartor med lederna som man kan titta på.

I går fredag var det ett makalöst väder och vi hamnade i en grop, sittade på renskinnet hela dagen. Wow….. inte ett moln som långt ögat nådde. En sån´ dag har vi i varje fall fått det här året. 
Och så nu idag på morgonen, snö. Vägen är vit igen och det är tur man har vinterdäck. För nu är det ju dags att sätta på sommardäck också….. men vi får ju som tur var inte böta om vi har dom på…..

Visst kan lagen vara tänjbar? Ibland.
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.