Konst eller konst

 Vad är det för konst man gör egentligen. Varför göra en tårta som ser ut som en människa, och dessutom svart? Jag har kan inte förstå att man måste framföra ett budskap, vilket jag tror att det har, på det viset?

Och till kulturministern säger jag att; Måste man vara så populistisk så att man ställer upp på att skära i den där svarta tårtan och dessutom drar på ett skratt när hon gör det, när konstverket, den afrikanska kvinnan, ligger där och skriker?????

Sedan förstår jag inte konstnärerna heller. Vaddå provocera?

Jag fattar ingenting!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Max Fredriksson

    Jag kan delvis hålla med om att det känns olämpligt vid ett första seende. Men sen är det ju i stort sett omöjligt att göra nån slag bedömning utifrån en bild i tidningar. Det är bara en frusen bråkdel av en sekund av ett helt skeende. Vi vet inte vad som hänt runtomkring? Vad fanns mer på utställningen? Vad
    är sagt mer före och efter?
    Det som skrivs i artiklar vet vi ju också att man långt ifrån försöker ge en fullständig beskrivning.

    Ofta har jag svårt att förstå olika konstnärliga uttryck men å andra sidan tyckte jag att det röda repet vid flygfältet i Bjurholm var svårt att förstå vitsen med också.

    PS. Den första kommentaren här var inte min, jag loggar alltid in. DS

  2. Christine Svensson

    Svar till Max Fredriksson (2012-04-19 14:07)
    Jag tyckte i varje fall att det var ett rasistiskt tänk bakom det hela. Rent ut sagt osmakligt.
    Sedan kan jag inte jämföra det med de röda repen i Bjurholm. Det var ju ändå oskyldigt om än jag inte kunde förstå det hela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.