Lycka för mig…

…. är när mina äppelträd blommar. Det kanske låter lite fånigt men jag säger det att – det är inte bara att ha äppelträd på våra breddgrader.

Är det inte stormen som tar dem, vilket nästan hände för ett par år sedan så är det haren som sitter där och mumsar. Frostskador kan det bli och… jag vet inte allt som kan hända.

Ett av mina träd är nu ganska etablerat och har tydligen växt fast i marken ganska bra. Jag har räknat ut att det måste vara ca 10 år gammalt. Det andra som blommar är första gången i blomning och det känns som en seger över klimat och alla som inte trodde att det skulle gå.

Det sist planterade trädet tog haren sig lite tuggor på i fjol vår när jag tog bort gnagskyddet. Inte trodde jag att haren gick på träden nästan på sommmaren.

Värst var det för minn lillebror och hans hustru. Jag gav dem ett träd som de skulle ha vid sitt torp. Det var stort engagemang i planteringen och inte lite viktigt. På senhösten närmin bror kom upp så hade, ja juste det, en älg ätit upp det trädet. Visst kan man väl bli sur för mindre. Min bror menar dock att det är gran och björk som gäller på torpet. Inte ens Ornäsbjörken fick vara i fred.

Nu hoppas jag på äppelskörd i år.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.