Underliga svar

Detta kan man läsa på Maria Kristofferssons blogg där hon refererar från detallmänpolitiska mötet som hölls i veckan som gick:

"    Fråga. Varför släcker man gathuset på sommaren men har det på ljusa vinterdagar? Svar. vi betalar fast pris per lampa per år men det ska bytas ut Och det kommer att kosta. 

Så vi måste rationalisera bort många lampor. "

Vilket dåligt svar Maria, säger jag. Att betala fast pris per lampa har ju inte med saken att göra. Vad man ska tänka på är ju att spara energi. Miljötänk!!!! Det är ju det vi ska tänka på, och dessutom är det ju mina och dina skattepengar som går åt.

Rätta mig om jag har fel.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Max Fredriksson

    Möjligen kan du få lite mer svar på frågan av mig. Jag satt också som åhörare på debatten.
    Frågan handlade om varför gatljuset kunde lysa på dagarna. Åke svarade att han inte i detalj kunde svara på varför det lyste nu men en gissning kunde vara att man håller på med underhåll för att byta lampor och då måste man ha lyset på och det är kopplat i ganska stora grupper så om man skall jobba i ett område kan det lysa på stora områden.
    När det sen gäller själva kostnaden för elförbrukningen så påverkar det inte våra skattepengar eftersom kommunen (vi) betalar ett fast pris för elförbrukningen per lampa (och inte per kWh). Miljöaspekten är ju en helt annan sak.
    Men sen står vi inför stora investeringar då kvicksilverlamporna måste bytas ut innan 2015 (om jag minns året rätt) och det kommer att kosta ganska stora pengar eftersom det finns rätt så många ljuspunkter i kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.