Vad blir kvar?

 Vad blir kvar av Vilhelmina? Kan vi fortsätta bo här? Ska alla jobba i kommunen? Vad ska människor leva av.

Innan jag gick hem från jobbet idag fick jag veta att Vilhelmnasågen skall läggas ner. SCA lägger ner sågen!! Massor med människor har sina jobb där. SCA har köpt upp massor med mark och skog här i kommunen och så ska de inte kunna såga virket här. Virket härifrån. Men det är ju klart det här "lilla" sågverket är väl inte lönsamt och det finns andra saker som är lönsammare och då behövs inte Vilhelmina.

Jag blev så modfälld. Det känns hopplöst och tröstlöst. Hur ska det gå för alla de som jobbar där? Som har barn som går i våra skolor? Kommuninnevånare som vi så väl behöver. Som betalar skatt i vår kommun och håller en massa andra människor med jobb, runtomkring. Måste de flytta nu för deras överlevnad?

SCA satsar inte på oss. Telia skiter i oss. Landstinget skiter i oss… Är vi inte värda något?

Vem/vilka blir det nästa gång som skiter i oss?

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Jan Nilsson

    Det var väldigt tråkigt att höra det här idag. Det är hårt för varje individ även i Holmsund, men för Vilhelmina handlar det om något helt annat än för Umeå kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.