Lucia med katt

 Ute är mörkt och kallt, nu hörs det………

Tänk det är redan Lucia och jag hinner inte med. Tiden går fort trots att det är mörkt och kallt. Ungarna har tränat Luciasånger för fullt i skolan men det värsta är att jag nästan  inte känner igen en enda sång. Allt är så modernt nuförtiden. Traditionerna finns liksom inte kvar. Jag är nog gammaldags… och det har jag sagt förut. Jag kommer också att tänka på när jag skulle sjunga solo på vår Luciafest i skolan i Skansholm och jag var så hes så magister Jacobsson sa STOPP!

Igår körde vi till Lycksele för besök på lassarettet. Plogningen är liksom lite si och så med. Det verkar lite godtyckligt på sina ställen.
Vägar byggs säkrare och säkrare med vajer och räcken. Bilarnan går fortare och fortare. Fler och fler krockkuddar sätts in i bilarna. Däcken på bilarna görs mjukare och med mera sug i och helst ska vi inte använda dubbdäck för miljön…..

Är det därför plogbilen får stå parkerad när det snöar? Eller har alla farit till Huvudstaden för att hjälpa dem som inte har dubbdäck och som sitter och bestämmer att vi inte ska ha dubbdäck? 

Jag kan inte sluta tjata om detta. Jag tycker att det är fullkomligt bedrövligt. Bedrövligt för oss som måste ha bilen för att ta oss till jobb och affär. Vi har liksom inget val. Då får det vara både klass 1 och klass 2 varning.

Det där med klass ett och två varning har jag då aldrig hört förut. Inte i samband med snöfall i den kalla Nord. 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.