Det här med kött

 Det har plötsligt blivit lite konstigt när man tittar i kyldisken/köttdisken. Det går inte att låta bli att tänka; vad är det där för kött?

Vad jag reagerar mest på är att, ok om det är hästkött i köttbullarna (som jag i övrigt aldrig köper) men skriv för fasiken på deklarationen vad det är för kött. Jag har hört att det importeras både åsna och gnu till Sverige. Var far det köttet? 

Vi minns väl alla när Lapplandsvilt gick i konkurs för att hon (det var väl en hon som var chef/ägare) blandade och drygade ut renskav med nötkött. Det är flera år sedan och det blev världens rubriker. Men vad är det som säger att en oxfile från charkdisken idag på någon affär inte är en hästfilé.

Jag kan äta åsna, häst, gnu och vad det nu är men jag vill att det ska stå på förpackningen vad det är  och sedan måste ju priset överensstämma med innehållet.

Och vad som är viktigast nu är att vi köper och äter så lokalproducerat som möjligt. Vi måste vara kritiska som kunder om vi vill ha det bästa.

För min del äter jag älg, lamm, ren och skogsfågel som jag absolut vet var de kommer ifrån.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.