Inställt eller avställt

 När man sitter i bilen och lyssnar på radion, vilket jag gjorde under min tur- och returresa igår till Umeå, slås man lätt av tanken att kommuniktionerna inte är så bra som man skulle önska.

Jag vet inte  hur många gånger jag har hört, bara under den här veckan, att tågen (framförallt Norrtåg) hit och dit är inställda och ersätts med buss.

Om jag ska åka från Vilhelmina till Umeå för ett lasarettsbesök kl 15.00, får jag åka bil hemifrån kl 05.30, senast, för att ta bussen som går kl 06.00. Sedan får jag tillbringa hela dagen i Umeå, vilket i och för sig kan vara trevligt, för att i bästa fall åka hem med bussen kl 17.10 och är i bästa fall hemma vid kl 22.00. Detta förståss om jag hinner med bussen som går kl 17.15. Ibland får man tiden så tidigt på morgonen på lasarettet så att åka buss är helt uteslutet. Och att tänka sig att ändra en tid vågar man nästan inte för då får man kanske vänta tre månader till…..

Är detta bra kommunikationer? Har vi på inlandet bra kommunikationer?
Vi ska tänka på miljön. Vi ska åka kollektivt. Det kostar pengar både för mig och landstinget, dock mest för mig om jag ska köra bil alla resor.
Ok. Bussen kan inte köra tom bara för mig men det kanske skulle vara flera som åkte och utnyttjade bussen om det kanske fanns ett annat tänk om tidtabellen.

Varje gång jag varit till lasaretter har det varit flera stycken från hemkommunen där. Och det är då dem som jag ser i centralhallen. Jag vet ju inte hur många som inte syns.
Jag träffade enäldre man som åkt före fem på morgonen hemifrån och alltså inte skulle vara hemma förrän vi 23.00.

Är detta rimligt? 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.