Närproducerat

Läste för ett tag sedan i ett annat socialt media en som skrivit om att NUS (Norrlands Universitetssjukhus) inte har Norrgott till sina matgäster/patienter utan serverar Bregott från Arla.

Det jag undrar är om det är landstinget som gör en konstig upphandling eller är det Norrmejerier som är för dyra?

Eller är det rent så att man går över ån efter vatten? Kan det vara billigare att handla från Arla? Billigare än att gynna det lokala? För om det skulle vara så att Norrmejerier säljer till NUS och landstinget borde det gynna de bönder som levererar till Norrmejerier. Gynna dem på det sättet att de kunde producera mera och inte behöver lägga ner på grund av att avsättning inte finns. Eller är det inte så? Eller hur är det?

Jag läste i denna veckas land om jordbruket i Norge. Hur kan det komma sig att norrmännen satsar på sitt jordbruk? Hur kan det komma sig att det lönar sig att vara jordbrukare i Norge? Är det EU som har fördärvat allt eller är det rent så att vi har en regering som inte tycker att det är värt att satsa på svenskt jordbruk,

Den här ”notisen” sammanfattningen hittade jag i Land: 1382394_3674825486407_52179182_norge

 

Hur är det i Sverige?

 

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.