Ny riktning……

……har jag tagit. En riktning som jag funderat på ett tag och som jag nu styrt in på.

För exakt en månad och tre dagar sedan gjorde jag min sista arbetsdag som anställd i kommunens regi. Jag har tagit pension som det heter och får ett apanage varje månad som ligger på existensminimum. Då har jag arbetat, fött barn och studerat sedan jag var 21 år. Existensminimum kanske är lite sämre än min pension…..men det är inte långt ifrån.

Många frågar vad jag ska göra när jag nu inte ska jobba. Jag måste säga att jag är inte speciellt orolig. Jag ska ha det bra, helt enkelt.

Vi fick ju en supersommar i år och våra bin samlar honung bättre än vad det gjort på många år. Dom har till och med hjälpt mitt äppelträd som ser så bedrövligt ut att få till 10 äpplen. Rekord på det trädet i alla fall. Det har blommat vitklöver så att både gräsmattor och lägdor har varit alldeles vita och nu har rallarrosen med sina rosa/lila färger snart blommat färdigt. Därför får vi mycket honung i år. Vi har dessutom utökat med två bisamhällen denna sommar och jag hoppas det blir en bra vinter.

Jag har dessutom skaffat mig en hundvalp. Som min syster skrev ” Valpen min tycker om att ha skoj. Man får ha tålamod oj oj oj”.  Det ligger mycket sanning i det. Jag har glömt hur det är att ha ”småbarn”. Men kul känns det.

Vår finnspets Pirak, 9 år, är så sur så han vill imte ens äta. Ej heller gå in på hela dagen. Surkart kan man säga.

Ja det är mycket som är super i år och dessutom är det s.k. Supervalår. Vad det nu ska bli? Resultat, menar jag.

Spännande!

 

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Märta

    Grattis till pension. Klokt beslut och ”att ha det bra” är nog bäst av allt. Hoppas du har det bra framöver och kommer med dina kloka inlägg.
    Gärna en bild på hunden 🙂
    Kram

    • Christine Svensson (inläggsförfattare)

      Tack Märta.
      Roligt att höra från dig. Jo, nu ska jag testa att vara ledig utan att vara sjukskriven ett tag.
      Hunden, jag och E….. ibland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.