Regnet kom tillslut

Vi är ju inte precis vana med regn den här sommaren. Men nu sista dygnet har det regnat ganska bra – 28 mm mätte jag in i går kväll. Allt hade kommit på dagen. Bäcken brusar som på våren och hundarna vill inte vara ute lika länge som andra dagar.

Synd bara att inte regnet kom lite tidigare så hade potatisen blivit fler under varje blast. Trots en supersommar har vi inte fått så mycket potatis om vi skulle önska att det skulle vara. Men….. ingen fara vi har bonden i Åsele som har potatis man kan köpa. Och fin dessutom!

Igår var det bullbak som gällde och min svägerska tycker att jag bakar så mycket. Ja säger jag. För en gångs skull har jag tid med även det icke nödvändiga och det är ju gott med en bulle ibland. Bara det inte blir för många.

Nu har jag börjat få in lite svar på olika jobb som jag sökt. Jo visst….. jag söker på lite olika jobb men det verkar ganska kört för en kvinna 61 år, med god utbildning och erfarenhet från en hel del göromål. Det känns som man blir nobbad på lösa grunder nä rman inte ens blir tilltalad när man söker. Det är som lite dåligt med moralen och policy på en del ställen. Jag tänker på hur man beter sig mot folk som söker jobb.

Varför är det så? Varför behöver inte en det arbetsgivare bry sig lite mer om folk som söker? Men det kanske är som med en  del bilhandlare. Om de inte är intresserade av kunden så skiter de i att bete sig bra. Är det lite så inom arbetsmarknaden också? Det är nog så att det är arbetsgivarens marknad och då tar man det man vill.

Jag tittade på Leif Mannerström-programmet igår där han startar en krog med helt outbildade människor utan jobb – en del har aldrig haft ett jobb- och det kommer att bli ett spännande program tror jag. Trevligt att höra den filosofi han har och vad han tror om människor…. han ”såsmästaren”.

Nog om detta. Det kanske kommer mera framöver. Det drar ihop sig och politikerna försöker att övertrumfa varandra. Men å andra sidan måste de ju övertrumfa annars blir det ju inte någon debatt.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.