Skarpt läge….

….verkar det vara den här gången. Ja att vi inte ska få dagstidningen på lördagar vi i inlandet…..som vanligt.

Förra gången för ett antal år sedan var det tal om att vi t.ex i Skog och Mark skulle köra till Skansholm för att hämta tidningen på lördagarna ” ni kanske kan turas om ” var det någon smarting på distributionen och VK som tyckte. Jag minns inte året men då drog undertecknad igång ett protestmöte här på byn där vi kom fram till, att om vi inte fick tidningen på lördagar också, skulle vi sluta att prenumenera. Vi menade då att man inte vill sitta och läsa lördagens tidning på måndag. Ett annat krav vi ställde var att vi inte skulle behöva betala lördagstidningen när den var gammal. Att inte behöva betala gick inte då, men verkar ska kunna gå nu.

Vi fick igenom vårt krav att få tidningen även på lördagar. Det sattes upp en samlingslåda mitt i byn, ja till och med två lådor, dit vi fick gå för att hämta vår tidning. Vi vann! Det har ju fungerat bra, men nu är det som sagt ett annat läge. Skarpt- kan man säga.

Ok, nu finns internet och jag kan läsa tidningen digitalt. Men alla som inte har en dator eller ens uppkoppling. Vad händer med dessa. Och i regel är det äldre människor som har papperstidningen och då ska de inte få det lilla lördagsnöjet att bläddra och läsa.
Jag gillar även att bläddra och läsa – hela tidningen!

Är det så här det kommer att bli i framtiden? Sakta men säkert kommer landsbygden att dö ut pga servicen som vi också behöver, och har rätt till, kommer att försvinna.

Telenätet har de ju redan monterat ner och monterar ner för fullt. Mobiltäckningen är utdålig och nu drar de in tidningen på lördagar.

En berättigad fråga är: Hur länge kommer vi att få post i brevlådan?

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.