Svåra vägval

Igår på påskdagen tog vi en tur efter leden från Kultsjön mot Fatmomakke. Vi tänkte oss till Marsliden. Det stod på första skylten att leden skulle gå till Marsliden- Kittelfjäll.

Nu råkara jag veta att det gjorts skyltar, kryss och allehanda bestämmelser hur ledrerna skall vara utmärkta och skötta.

Men ett vill jag påstå att om jag är icke boende i området och inte har en blekaste aning om hur platserna ligger i området skulle jag aldrig ta mig till ex.v. Marsliden efter den leden.

Jag vill mena att det ska finnas skyltar eller kanske någon slags informationstavla, vid varje delning av spåret. Hur ska det gå för exv. ” Svend” från Norge som inte har köpt skoterledskartan?
Det görs ett otroligt arbete på frivillig basis med lederna inom kommunen, och det kostar nog en hel del pengar också. Men det är inte likvärdigt jobb som läggs ner. Det skiljer mycket mellan klubbarna som håller på.

Frånsett detta hade vi en trevlig dag på skotern. Vi åkte inte till Marsliden utan stannade vid ett dåligt skyltat kors som delade leden och som kanske skulle ha gjort så att vi hamnat i Marsliden till sist.

Dagen avslutades med att vi stannade till och pratade med några som höll på med nätläggning under is, för att lära den yngre generationen hur det går till. Intressant!

Jag höll på att glömma…. Vi åt middag hos Italienaren i Klimpfjäll och den maten går inte av för hackor.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.