Storsläkten samlas

Släktträff för mig är ingen vanlig företeelse. men i lördags var jag på min första i Strömnas.
Ättlingar efter Per-Erik och Kristina Mattsson, som hade många barn och dessutom blev gamla.
Jag ser alltså vad jag har vänta mig i ålder, vilket jag inte tror kommer att ske. Och som jag hoppas att jag slipper vara med om, eftersom det inte verkar finnas äldreboende åt alla som behöver.

Hur gammal den äldste var som var med på lördagen vet jag inte men den yngsta var 7 veckor gammal och det var flera på gång. Kul när man ser hur det kan fortsätta att leva vidare ett släkte som dessutom är utspridda över en stor del av landet.
De flesta som var där var kusiner till min pappa men eftersom åldersspannet på Per-Eriks och Kristinas barn var stort och det var ganska många barn, så kunde min far exv vara kusin med en nu ca 50 år gammal person. Min far skulle ha blivit 90 år i år.

Tipsrunda, fotografering och till sist god mat, sång och skratt, blev en trevlig dag för en stor del av ättlingarna dock inte alla.
Tack till Eleonor som tog initiativet-

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Ewa Larsson

    Hej Christine!
    Visst är det kul med släktträffar.
    Håller med dig om det unika i detta med åldersspannet och ibland är det inte så lätt att komma ihåg om det är kusiner eller kusinbarn då man hamnar i samma årgångar 🙂

    Undrar hur många generationer framåt som kommer att få uppleva detta med ”stor släkt”. Förr hade man ju 10-15 barn som fick barn som fått barn, men i min generation så maxades man till två eller tre syskon och valet att skaffa många barn själv har man ju haft på ett annat vis, så visst har släktleden krymp lite.

    Har själv haft förmånen att få vara med på släktträffar som varit hur kul som helst och bara själva känslan av att se hur stor världen kan vara med spridd släkt är hur spännande som helst.

    Ha det bra och ruva på minnet av sommarens träff länge!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.