Ovanligt besök

Igår hade jag ett märkligt besök här hemma på Häggstrand.
Jag befann mig vid min vanliga plats i hemmet, diskbänken, när jag tittade ut genom fönstret och såg tre skotrar som stannat en bit från huset.
Ok, det kan det ju göra men de såg lite villrådiga ut. Man känner ju inte igen människor så lätt som kör skoter pga kläder och hjälmar. Jag gick i varje fall ut och undrade om de förirrat sig på skogen.

Vilket de hade. På bruten Engelska frågade de efter vägen till Saxnäs och var de hamnat nu. De tog fram en karta som de köpt över Vilhelmina, inte en skoterledskarta vilket jag tycker att de skulle haft, utan en för mig ”vanlig” karta , på vilken det fanns några svåra skoterledsanvisningar på. De hade köpt den på en bensinstation i Vilhelmina. På kartan hade den som sålt den ritat ut med linjal otydliga linjer från Vilhelmina till Saxnäs. Oproffsigt!! Där dessa linjer var ritade finns ingen skoterled ens.

Hur förklarar man för tre yngre män från Lettland (!) hur man från mig kommer till Saxnäs på bästa säkraste sätt klockan 17.30 på kvällen?

Efter mycket tänk och tjorv tog jag dem med till Föreningshuset där leden till Storgitssjön och vidare till Saxnäs utgår från. Vinkade av dem och Wished them good luck. Vid åtta-tiden ringde en av grabbarna och talade om att de var framme och tackade mig för hjälpen.
Skönt tänkte jag!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

      • Jānis

        I don’t know how we would get from wilhelmina to Saxnas without Christine Smith help 🙂 without Christine help, probably we would sleep somewhere in the woods…:) thank you Christine and your daughter!:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.