Det finns vägar och vägar

Igår morse när vi steg upp hade det snöat ca 1 dm. Det tinar bort ganska fort nu när det ultravioletta strålarna ”värmer” upp-
vi åkte till Svannäs igår och Stora vägen mellan Stalon och Vilhelmina var naturligtvis plogad. Vägen till Skog och Mark var inte det.
Men döm om min förvåning. Vägen till Svannäs var plogad!!! Hur kan det komma sig?

Svannäsborna fick också vägen asfalterad för ett antal år sedan. Av vilken anledning? Skog och Mark skulle också vilja ha sin hemska väg asfalterad men det går inte.
Har det med politik att göra? Vi vet att ett kommunalråd hade sin stuga in efter den vägen. Kan det vara så att han ändå hade en viss makt eller inflytande över detta?

Finns det ingen stark politiker som vill flytta till Skog eller Mark? Gärna med en anställning vid Vägverket eller det kanske heter något annat nu?

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Jag är ingen expert på just vägkroppar, men vet dock att vägterrassens uppbyggnad kan vara avgörande för om det går att belägga slitlagret med oljegrus? En bra grusväg är alltid att föredra framför en dålig asfaltväg. Den som åkt på de provasfalterade vägstumpen mellan Dajkanvik och Dikanäs kan säkert intyga påståendet.

    • Christine Svensson (inläggsförfattare)

      Jo Göran det där har jag hört förr, men är det så stor skillnad eller gör man skillnad. Ja Vil ha asfalt främst för att slippa tvätta bilen stup i ett

  2. Östen Stenlund

    Det kan också ha betydelse vem som är väghållare. Många mindre vägar är kommunen väghållare. Jag menar, så man ställer kraven till rätt instans.

    • Christine Svensson (inläggsförfattare)

      Alldeles rätt Östen. Men Skogvägen är inte en ”kommunal” väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.