Klimatsmart…

… vad är det?
Fick min nya tidning ”I Form” nu innan helgen.
När jag väl har öppnat plastförpackningen och börjar läsa i den så det första jag möts av är en pyramid som de kallar klimatpyramid.
Bland de största bovarna är enligt denna: Nötkött, lammkött, frysta räkor och plattfisk, vispgrädde, ost och smör.
Sedan följer : Griskött, kyckling, färska räkor och plattfisk, torsk, lax och ris.
När man så bläddrar vidare i tidningen så kommer jag till olika recept för veckan…
Heta salladswraps med kyckling och kvarg-kräm (behövs väl kor för att få fram kvarg), och ett annat kyckling med kål, vitlök, tomat och bönor…..
Ska då alltså grönsakerna jämka för kycklingen som var så klimat-osmart?

På ett annat ställe kan jag läsa att potatis som börjat få knoppar/blastanlag ska man kasta. Den är inte hälsosam att äta.
Herregud säger jag hur mycket potatis har man inte ätit som börjat få knoppar som man rensat bort innan kokning?
Och än lever jag!

Jag blir faktiskt ganska less på detta eviga tjat om vad vi ska äta och inte. Är det kanske månne för att jag bor där jag bor?

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Petter

    Jag brukade hitta inspiration från tidningen ICA Bufe tidigare men de har nästan också bara veg recept. Det jag blir så fascinerad över då är att 80 % av råvarorna inte går att odla i Sverige ?? Hur klimatsmart är då detta ?? Tror att klimatmaffian blir lite förvånad när de inser att vi är i en varm period, under 70 och 80 tal var en liknande bluff för då skulle istiden vara på gång. Skillnaden denna gång är att internet finns och eldar på debatten. Och inga forskare från sidan som är sansade kommer till tals i PK medierna.För mycket pengar i detta . Redan för 30 år sen sa de att Maldiverna skulle vara borta om 10 år, inget hände knappt mätbara ökningar av havsytan där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.