Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Apoteksdöden

Läser en artikel i AB om hur det gått med apoteken efter avregleringen. Föga förvånande, om än ens för en borgerlig privatiseringsivrare, är att tillgängligheten på ovanliga mediciner försämrats, att det däremot är god tillgång på sånt som säljer bra och ger profit, att privata apotek för det mesta öppnat där det redan finns andra apotek och att en del apotek nu ska läggas ner i brist på lönsamhet.

Till artikeln ifråga har en borgerlig kommentator skrivit att det minsann var dålig lönsamhet på apoteken förr i tiden innan avregleringen. Dennes kommentar väcker en tanke: Vad ska vi ha apotek till?

Jag trodde i min enfald att apoteken finns för att människor ska få mediciner så att de sedan, från att ha varit sjuka, kan återgå till att delta i samhällsuppbygget. INTE att apotek måste vara lönsamma. Förutom i nyliberalernas värld där pengar är samhällets orsak, mening och mål. Skolor, sjukvård, infrastruktur, detta är exempel på saker som MÅSTE och SKA drivas statligt, i syfte och mening att allt annat i samhället ska fungera, inklusive privata vinstdrivande företag. Som jag alltid sagt: när något drivs privat går BEHOVET bort till förmån för PROFITHUNGER.

Snälla människor, rösta ut dessa borgerliga dollartecken-jagande partier i nästa val. Vi måste ha en politik som ser människor som just människor och INTE som vinstgenererande maskiner.